Studiozoe
Image default
Woning en Tuin

Escape room horror – zenuwslopend je weg vinden

Klaar met de pokerbeker of het handje kaarten. En geen zin in ouderwets sjoelen. Dan is er gelukkig sinds 2014 de escape room. Ook dit is een spelletje maar dan niet aan tafel. Je wordt een kamer binnengelaten met je team (lees: je beste vrienden of vriendinnen) en de deur gaat op slot. Aan jullie de taak om er weer uit te komen. En dat kan alleen door je met z’n allen in te zetten om via soms vreemde aanwijzingen raadsels op te lossen. Je bemachtigt codes en koppelt zaken aan elkaar om maar verder te kunnen. Alleen red je het niet dus je moet wel steunen op je vrienden of collega’s. Vooral in enge kamers zoals escape room horror.

Opgesloten en haast is geboden

Je wordt niet in een loze ruimte opgesloten. Er is altijd wel een thema uitgedrukt in de ruimte. Zo kun je in een fabriekshal terecht komen, een gevangenis of een bankgebouw; of een escape room horror. Via aanwijzingen en opdrachten kom je steeds dichter bij de uitgang terecht. Alleen kan het zweet je behoorlijk uitbreken als je op de klok kijkt. Want je hebt echt niet meer dan een uur de tijd om via een eureka de uitgang te ontsluiten. 

Een ijzingwekkend thema: de escape room horror

Het mooie is dat je voor je bezoek aan een escape room echt niet naar het buitenland hoeft. Nederland is absolute voorloper en je kunt door het hele land terecht in honderden escape rooms. Veel thema’s maken de beleving bijzonder. Zo is het detective thema behoorlijk populair. Maar ook de escape room horror. Waarom horror zo ‘in’ is? Dat mag duidelijk zijn. In een escape room stijgt namelijk de adrenaline snel en dat heeft z’n weerslag op je gemoed, je emoties vooral. Pure blijdschap kan met één actie omgezet in vertwijfeling. Euforie gaat kop aan kop met angst. 

Escape room horror is live horror

Een escape room heeft via sound & light diverse verrassende schrikervaringen terwijl jij voortmoddert in je taak om de uitgang open te krijgen. Dit alles in een afgesloten ruimte, met een steeds meer nijpend tijdsgebrek, maakt dat je helemaal op scherp staat. En dat is nu juist de goede houding om je met horror de stuipen op het lijf te jagen.

Wat je zoal kan overkomen in horror-land

Het thema escape room horror is dan ook een van de engste thema’s van een ontsnappingsruimte. Tientallen kamers in Nederland zijn miraculeus ingericht op het horrorgenre. Zo kom je terecht in een oud pand waar gevangen geesten een vermaledijd spelletje met je gaan spelen. Of bevind je je in een badkamer met een beslist niet kindvriendelijke clown. Je hebt stalen zenuwen nodig wanneer je je opeens in een gesticht bevindt; eentje waar je gruwelijke experimenten meemaakt. In het pikkedonker van een ademruimte is slechts geluid de indicator van naderend onheil. En wat te denken van een tandartskamer uit de jaren dertig, met een tandarts die het niet zo nauw neemt met de pijn. In horrorsituaties kun je je van een vloek moeten bevrijden voor je verder op zoek kunt naar de uitgang. 

Wil je toch liever wat anders dan horror? Bekijk dan Liveescape.nl voor meer opties.