Studiozoe
Image default
Woning en Tuin

Hoeveel bedraagt de gietvloer prijs per m2?

Wil je graag een gietvloer in je woning realiseren? Dan zal je voorafgaand aan die realisatie graag rekening willen houden met een aantal verschillende factoren. Neem nu bijvoorbeeld eens de gietvloer prijs per m2. Hiervoor geldt dat ze in de praktijk behoorlijk sterk uiteenlopend kan zijn. Dat is niet in het minst het gevolg van het feit dat er uiteraard verschillende soorten gietvloeren op de markt zijn terug te vinden. Overweeg jij ook de realisatie van een naadloze vloer in je woning en kijk je daarvoor in het bijzonder in de richting van de gietvloer? Dan zal je tot de vaststelling komen dat het zeker interessant kan zijn om even de informatie die je hieronder aantreft door te nemen.

Verschillen in gietvloer prijs per m2

Indien je tegenwoordig een naadloze vloer in je woning of in bijvoorbeeld je bedrijfspand wil laten realiseren zal je tot de vaststelling komen dat je hiervoor een keuze kan maken uit tal van verschillende mogelijkheden. Voor wat de gietvloer betreft kan je bijvoorbeeld kiezen tussen:

  1. Een polyurethaan gietvloer;
  2. Vloeren gemaakt van epoxy;
  3. Cementgebonden gietvloeren;
  4. Zogenaamde troffelvloeren;

Wanneer je deze verschillende mogelijkheden op financieel vlak ten opzichte van elkaar gaat vergelijken zal je tot de vaststelling komen dat de gietvloer prijs per m2 onderling aanzienlijk kan verschillen. Voor een PU-exemplaar betaal je bijvoorbeeld zo’n 80 à 120 euro per vierkante meter. Voor de epoxy gietvloer geldt dat de gemiddelde kostprijs van 75 à 110 euro per vierkante meter toch een stukje lager is gelegen. De voordeligste optie is de zogenaamde troffelvloer. Deze valt in de praktijk immers al te realiseren voor een prijskaartje van ongeveer 60 euro per vierkante meter.

Welke factoren beïnvloeden de gietvloer prijs per m2?

Er zijn tal van verschillende factoren die de gietvloer prijs per m2 kunnen beïnvloeden. In eerste instantie is er het type materiaal waaruit de gietvloer is vervaardigd, maar dat spreekt voor zich. Die verschillen zijn hierboven al aangekaart. Je dient er echter ook rekening mee te houden dat de onderstaande factoren een bepaalde invloed kunnen uitoefenen:

  • De eventuele (extra) voorbereiding voor de plaatsing van de vloer;
  • De totale oppervlakte die moet worden aangelegd;

Naarmate de oppervlakte groter wordt zal je kunnen vaststellen dat de gietvloer prijs per m2 beperkter zal worden. Dat spreekt voor zich. Ben je dus met andere woorden van plan om in verschillende ruimtes in je woning een gietvloer te realiseren? Dan is het altijd veruit het interessantst om dit karwei in één keer uit te laten voeren.

De gietvloer prijs per m2 drukken? Dat is dus zeker mogelijk!

Heel wat mensen gaan op zoek naar mogelijkheden om de gietvloer prijs per m2 te drukken. Dat is dus zoals hierboven al aangehaald best mogelijk. Door een goede vergelijking uit te voeren tussen de verschillende soorten gietvloeren op de markt zal je tot de vaststelling komen dat je op die manier al heel wat geld kan besparen. Dat is echter nog niet alles. Zorg je op voorhand voor een vlakke ondervloer waar je gietvloer op kan worden geplaatst? Of is er in ieder geval geen sprake van extra werken die moeten worden uitgevoerd? Dan zal je kunnen vaststellen dat ook op die manier de kostprijs van je gloednieuwe gietvloer drastisch kan worden ingeperkt.