Studiozoe
Image default
Woning en Tuin

De inrichting van je huis veranderen

Iedereen is na een tijdje de inrichting van hun huis wel zat en toe aan iets anders. Veel mensen weten vaak niet waar ze moeten beginnen met de veranderingen in hun huis, daarom is deze blog om je te helpen bij het opnieuw inrichten bij je huis.

Het leef gedeelte

Het gedeelte van je huis waar je je het meest bevind is natuurlijk het leef gedeelte, daarom wil je ook dat dit het beste uit ziet en je je er prettig voelt. Vaak kan een goede verandering al zijn om de eet tafel te vervangen. Vaak zijn tafels saai of onbelangrijk voor de mensen. Kies eens voor een andere tafel zoals een boomstamtafel op maat of een hoogglanstafel. Een boomstamtafel zorgt voor een huiselijke sfeer, maar kan ook stoer overkomen. Het ligt eraan wat voor een design je kiest en welke stoelen je erbij pakt. Een boomstamtafel kun je ook verven, maar het mooiste is natuurlijk als u het hout en de natuurlijke nerven kunt zien. 

Tips bij het veranderen van je inrichting

Tip 1: vermijd verschillende hoekjes in je huis. De meeste leefruimtes hebben vaak meerdere functies. Zo kan een woonkamer zowel fungeren als tv-ruimte, eetkamer en studeerplek. Het is dan verleidelijk om deze functies te scheiden en voor iedere activiteit een hoek in te richten. Mijn advies is om het creëren van allerlei hoekjes te voorkomen. Door hoekjes te maken, creëer je geen geheel, waardoor de kamer er rommelig en onsamenhangend uitziet. Hoe dit praktisch toepasbaar is? Kies bijvoorbeeld een grote/lange tafel waar zowel aan gegeten als gewerkt/gestudeerd kan worden, in plaats van twee losse kleinere tafels. Tip 2: vermijd het om in een donker hol te wonen. Niemand wil in een donker hol wonen, daarom is de keuze van het kleurgebruik in jouw inrichting heel belangrijk. Het is natuurlijk belangrijk dat je een kleurenpalet kiest welke je zelf mooi vindt. Om lucht en ruimte in huis te behouden, is het verstandig om je te richten op lichtere (pastel)kleuren. Lichte kleuren ogen rustiger en veel ruimer. Wil je toch gaan voor een donkere kleur in huis? Kies dan accessoires of een meubelstuk in deze kleur. Zo behoud je de frisse uitstraling, zonder afstand van jouw favoriete kleur te doen.

https://www.boomstamtafel.nl/productoverzicht/interieur/tafels/boomstamtafel-op-maat/