Studiozoe
Image default
Aanbiedingen

De vele toepassingen van houtsnippers

Van speeltuinen tot bodembedekking, houtsnippers hebben vele verschillende toepassingen. Benieuwd waar houtsnippers nog meer voor gebruikt kunnen worden? Lees verder en ontdek het! We vertellen graag wat meer over de beste manieren om houtsnippers te gebruiken.

Bodembedekking

Het plaatsen van houtsnippers rond de basis van bomen, struiken en bloemen helpt vocht in de bodem vast te houden en ontmoedigt onkruidgroei. Naast dat het zeer nuttig is voor de begroeiing in de tuin ziet het er ook nog eens bijzonder fraai uit.

 

Speelplaatsoppervlakken

Houtsnippers worden vaak gebruikt als het primaire oppervlaktemateriaal voor speeltuinen. Ze zorgen voor een zachte landing voor kinderen en helpen valpartijen op te vangen. Ook vinden kinderen het leuk om vast te pakken en mee te spelen. Het is ook lang niet zo vervelend om in de schoenen en kleren te krijgen als zand of modder.

 

Ondergrond voor dieren

Houtsnippers zijn een geweldig strooisel voor kleine dieren zoals konijnen en cavia’s. Ze zijn water absorberend en comfortabel voor de dieren. Ook kunnen knaagdieren hun tanden onderhouden aan deze houtsnippers. Dat is nou eens twee voordelen in één!

 

Paden en weggetjes

Bekleed tuinpaden of bospaden rond uw eigendom met houtsnippers voor een natuurlijke uitstraling. Grondbedekking met houtsnippers zijn een absolute verrijking voor het oog.

 

Compost

Houtsnippers breken na verloop van tijd af en kunnen worden toegevoegd aan compostbakken. Dit helpt de kwaliteit van uw compost te verbeteren. Deze compost kunt u zelf weer in de tuin gebruiken om andere planten en bloemen te laten groeien. Zo past u de volledige cirkel van het leven toe.

 

Brandhout

Kleine houtsnippers zijn goed brandhout voor het stoken van vuur. Ze branden heet en helpen het vuur snel aan te wakkeren. Wanneer het vuur eenmaal aan is kan het verder gevoed worden met haardhout of takken.

 

Zoals je ziet, zijn er naast bodembedekking nog vele andere toepassingen voor houtsnippers! Houtsnippers zijn geweldig brandhout, terwijl ze ook kunnen worden gebruikt als stalstrooisel of compost. Met al deze verschillende toepassingen is het geen wonder dat houtsnippers zo’n veelzijdig materiaal zijn! Een ruim assortiment van houtsnippers vindt u bij 123natuurproducten.nl

https://www.123natuurproducten.nl/