Studiozoe
Image default
Bedrijven

Natuurlijke verzorging voor je gezicht

Als je je huid goed wilt verzorgen, kan je het beste kiezen voor verzorgingsproducten met natuurlijke ingrediënten. Doordat er zo min mogelijk toegevoegde stoffen in zitten, is dit een stuk beter voor je huid. Chemische stoffen als parabenen en conserveringsmiddelen kunnen namelijk zorgen voor huidirritaties. Door te kiezen voor verzorgingsproducten zonder deze stoffen, zal je merken dat je huid tot rust komt. Welke stoffen je beter kan vermijden lees je hier onder.

Parabenen

 

Parabenen is een groep stofjes die gebruikt worden als conserveringsmiddel in bijvoorbeeld gezichtscrèmes. Parabenen gaan de groei van schimmels en bacteriën tegen. In een natuurlijke gezichtscreme zitten deze stoffen niet. Dit betekent dat je een natuurlijke gezichtscrème wat minder lang kan bewaren dan een normale crème Ook is er op dit moment discussie over de veiligheid van parabenen, omdat ze de hormoonhuishouding in de war zouden kunnen brengen.

Siliconen

 

Siliconen zijn synthetische stoffen die aan gezichtscrèmes worden toegevoegd omdat ze erg bestendig zijn tegen invloed van zuurstof, temperatuur, licht en bacteriën. Ze maken de crème goed smeerbaar en zorgen voor een beschermend laagje op de huid. Vocht kan de huid moeilijker verlaten en op die manier zorgt het voor een gehydrateerd gezicht. Wel kunnen siliconen huidirritaties of allergische reacties opleveren als je er gevoelig voor bent. In dat geval is het dus ook beter om te kiezen voor een natuurlijke gezichtscrème

 

 

Propylene glycol

 

Dit is misschien wel een van de slechtste stoffen die je in een product kan vinden. Het wordt niet alleen vaak in de cosmetica gebruikt maar ook in wasmiddelen, latex en verf. Deze stof ontvet je huid waardoor je huid heel erg kan uitdrogen en nog eerder geïrriteerd raakt. Het kan zelfs in je bloedbanen terecht komen en afwijkingen en stoornissen veroorzaken.