Studiozoe
Image default
Bedrijven

Comfortabel in huis tijdens de pandemie?

Momenteel is het al bijna een jaar geleden dat de eerste corona maatregelen in Nederland werden ingevoerd. Thuis zitten achter je laptop, thuis sporten en thuis werken werd steeds normaler. Je bent waarschijnlijk bijna niet meer de deur uit gegaan om leuke dingen te doen. Sommige mensen werken hierdoor de hele dag in hun joggingsbroek of pyjama’s. Vier op de tien Nederlanders kleedt zich anders dan vroeger omdat ze gedwongen thuiswerken. Sommige merken spelen hier heel goed op in. Zoals Reinders, Gymschark, H&M en zelfs de Zara. Ze bieden verschillende comfortabele, nettere kleding waar vooral vrouwen in willen werken. Er is zelfs een onderzoek gedaan naar hoe men zich tijdens de corona periode kleed en verzorgt, de resultaten worden hieronder uitgelicht.

 

Losser tijdens de coronacrisis

De bespaarwebsite, Acties.nl, heeft onderzoek gedaan naar het fenomeen dat mannen en vrouwen zich niet meer omkleden sinds de pandemie. Vooral vrouwen kleden zich thuis sinds de coronamaatregelen losser. Zelfs de oprichter van het bedrijf Acties.nl ging een tijdje met zijn joggingsbroek achter zijn computer zitten. Dit heeft hij na een paar dagen veranderd, hij merkte dat het ten koste ging van zijn scherpte en energie. Een andere vrouw gaf aan dat ze wel wat make-up op doet, omdat ze zich anders niet fris en gefocust genoeg voelt. Doordat mensen zich gaan kleden alsof het weekend is, gaan ze zich ook zo gedragen. Toch zijn meerdere kledingbedrijven massaal, luxe joggingsbroeken, joggingspakken en truien gaan produceren. Ook bij het merk Reinders is het mogelijk om een luxe joggingsbroek te bestellen, momenteel is er ook een Reinders sale waar je jouw comfortabele kleding kan kopen.

 

Persoonlijke hygiëne

Een veel genoemde tip is het momenteel om jezelf klaar te maken voor een werkdag, ook al werk je de hele dag thuis. Het onderzoek laat ook zien dat men lakser is geworden op het gebied van uiterlijke verzorging. Vooral mannen zijn lakser geworden. Het percentage mannen dat stelt dat hun persoonlijke hygiëne te lijden heeft onder het gedwongen thuiswerken is twee keer zo hoog (14%) als bij vrouwen. Eén op de vijf mannen doucht zich bijvoorbeeld minder vaak. Vrouwen geven aan dat ze meerdere dagen achter elkaar geen make-up hebben gedragen en/of hun haren niet hebben gewassen. Ook het tandenpoetsen schiet er vaak bij in. Maar liefst 22 procent van de ondervraagden heeft in de afgelopen maand één of meer dagen de tanden niet gepoetst. Hierbij zijn de mannen ook lakser in.

 

https://konceptstore.nl/collections/reinders