Studiozoe
Image default
Computers / Internet / Searching

Printen met printpapier

Er is een grote groep mensen dat niet weet dat er verschillende soorten papier wordt aangeboden om als printpapier te gebruiken. In de winkels die gevestigd zijn in de plaatselijke winkelcentrums zal het niet snel gevonden worden maar de bedrijven die kantoorartikelen aanbieden hebben verschillende soorten printpapier in het assortiment. Veel mensen weten dan ook niet wat het belang van printpapier is. Op een kort termijn ben je met goedkope printpapier goedkoper uit alleen het nadeel hiervan is, is dat het niet milieuvriendelijk is. Bij het kopen van printpapier is het daarom belangrijk om van te voren goed te oriënteren voordat er een beslissing wordt genomen. 

Het is algemeen bekend dat papier van bomen wordt gemaakt maar het proces dat doorlopen wordt is nog niet bij iedereen bekent. Het papier wordt uit hout van bomen gehaald, voornamelijk uit cellulose vervaardigd, dit is een bepaalt deel van hout. Ook wordt gerecycled papier aangeboden, om dit te recyclen wordt er veel water gebruikt dat. Om dit proces in werking te hebben wordt het door energie aangedreven en dit zorgt weer voor milieuonvriendelijkheid. Zoals eerder beschreven zijn er verschillende soorten printpapier maar op sommige verpakking is er een keurmerk te zien genaamd FSC keurmerk. Op een aantal plaatsen zijn er gebieden waar bomen op een special manier worden gekapt, dit gaat op een verantwoorde manier. Het keurmerk bestaat uit drie niveaus en dat zijn; volledig recyclet oud papier, mix of recycled en 100%. 

Een verpakking van een product dient als bescherming maar ook als marketing, het is een communicatiemiddel naar de klant. De grotere bedrijven maken meestal gebruik van volledige recycling van oud papier. Om als product op te vallen krijgt de verpakking een uiterlijk om zich van de overige producten en/of concurrent te scheiden. Daarnaast komt er een codeercode op de verpakking door middel van een speciale printer. Ook wordt er vaak gebruik gemaakt van een kabel printer. KBA-Metronic kan door middel van jarenlange ervaring het juiste advies daarover geven.

http://www.kba-metronic.com