Studiozoe
Image default
Computers / Internet / Searching

De drie meest voorkomende woningaanpassingen

De drie meest voorkomende woningaanpassingen

Koopwoningen zijn erg populair in Nederland. Ondanks de hoge hypotheek die er vaak bij komt kijken, blijft het uiteindelijk toch een investering dat veel mensen over de streep trekt om een woning te kopen. Verder geven veel woningeigenaren aan dat zij – in tegenstelling tot huurders –  het voordeel hebben dat je bij een koopwoning vrij bent om te verbouwen hoe en wanneer je dat wil. Waarom is dat het grootste voordeel en wat zijn dan de grootste aanpassingen die woningeigenaren uitvoeren?

 

Een grotere woonkamer

Vrijwel alle woningeigenaren kiezen voor grote veranderingen in de tuin. Zo gebruiken veel huishoudens de tuin om hun woonkamer te vergroten. Op die manier ontstaat er meer ruimte in de woning zelf. Met name in de woonkamer.

 

Het perfecte dak

Ook het dak veranderen veel woningeigenaren. Er zijn verschillende soorten daken. Er zijn mensen die bijvoorbeeld kiezen voor een plat dak. Maar zijn ook woningeigenaren die liever voor een zadeldak, schilddak of een mansardedak. Elk dak heeft zo z’n voor- en nadeel. Wanneer je een huis koopt waarvan het dak niet aan jouw wensen voldoet, dan kies je voor een dakrenovatie.

 

Een mooie keuken

De meest voorkomende verbouwing betreft de keuken. Het is immers de plek waarin je dagelijks je maaltijden bereidt. Weinig mensen doen dit graag in een rommelige of een te kleine ruimte. Daarom kiezen veel woningeigenaren voor een nieuwe keuken. Opvallend is dat ook huurders steeds vaker voor een nieuwe keuken kiezen.

Bij een koophuis gaan woningaanpassingen makkelijker dan bij een huurhuis. De meeste woningeigenaren kiezen ervoor om hun een stukje van hun tuin te gebruiken voor de vergroting van de woonkamer. Ook gaan steeds meer huishoudens voor een nieuw dak. Zij voeren daarom een dak renovatie uit. En tot slot kiezen zowel huurders en kopers steeds vaker voor een nieuwe keuken. 

 

https://www.economy.nl/