Studiozoe
Image default
Computers / Internet / Searching

Een lekker luchtje in huis

Het komt wel eens voor dat je huis niet zo lekker ruikt. Hoe zorg je dat de vieze geur weggaat? Niemand zit te wachten op een huis wat vies ruikt. Het liefst is het lekker fris en geeft de lucht energie. Vooral in deze tijd van het coronavirus brengen we veel tijd thuis door, dus het is fijn als deze omgeving ons goed doet. Het schoonmaken met professionele schoonmaakartikelen zal je al een hoop helpen, maar er is nog meer wat je kunt doen.

 

Gebruik van natuurazijn

Er bestaan erg veel nare geurtjes. Bijvoorbeeld rook van sigaretten, natte honden of parfum wat niet lekker ruikt. Door natuurazijn te gebruiken kan je deze vieze geurtjes aan. Het is sowieso verstandig om een flinke voorraad natuurazijn in huis te hebben. Voor natuurazijn kan je terecht bij een schoonmaak groothandel. Natuurazijn ontvet, ontkalkt en neutraliseert geurtjes. Bij vervelende geurtjes kun je een paar bakjes met natuurazijn neerzetten. Je zult ruiken, maar ook zien, dat het weer fris wordt in huis.

 

Zorg voor frisse lucht

De tweede tip komt erop neer dat je je huis iedere dag moet luchten. Het blijkt dat huizen erg goed geïsoleerd zijn. Dit is aan de ene zijde voordelig voor ons, maar aan de andere zijde heeft het ook nadelen. Het gevolg van een geïsoleerd huis is dat het snel muf kan worden. Een koppijn kan ook het resultaat zijn van deze situatie. Het is daarom slim om elke ochtend even je ramen open te hebben. Het openen van de deuren is natuurlijk ook een optie. Je laat de frisse lucht naar binnen voor een tiental minuten. Je zult er derest van de dag voordeel aan hebben.

 

Het gebruik van soda

Als je geen natuurazijn, de eerste tip, in huis hebt hoef je niet gelijk op te geven. Sodakorrels kunnen je ook helpen. Als je geen natuurazijn in huis hebt, kun je wat soda uit je kast halen en er vervolgens een bakje mee vullen. Het neutraliseren van geurtjes kan namelijk ook met soda. Daarnaast neem het ook vocht op. Natuurazijn neemt geen vocht op. Soda is dus handiger als je denkt.

.

http://fayon.nl