Studiozoe
Image default
Computers / Internet / Searching

Hoe je je schoenen moet verven

In 2020 is het een trend om je schoenen zelf te bewerken. Dit werd vroeger ook al gedaan, maar door de opkomst van sociale media valt het op dat vandaag de dag de trend echt geset is. Bij deze trend is het de bedoeling dat je schoenen koopt waar je op kunt kliederen, zoals hele witte Nikes of Vans. Deze kunstwerken zijn vaak iets wat bij je past en je persoonlijkheid laat zien. Het is bedoeld om jezelf te uiten, maar ook natuurlijk om je schoenen een oppepper te geven van het saaie wit of het saaie zwart in schoenen.  Zo kan iemand die heel vrolijk is bloemetjes op zijn of haar schoenen verven, of bijvoorbeeld een hele cartoon maken. Alles kan. Toch is het voor veel mensen moeilijk om te beginnen aan zoiets, en daarom wordt hier onder uitgelegd wat je precies moet doen.

Maak eerst een schets van je design. Misschien heb je al iets in je hoofd, of misschien niet, maar het is altijd handig om een schets te maken op normaal papier. Zo weet je ongeveer hoe het er uit moet zien en of je eigenlijk wel tevreden bent met je design. Je kan altijd nog dingen aanpassen op papier, dus dit is altijd wel handig.

Maak een schets op de schoen. Het is best makkelijk om met potlood kleine lijntjes te zetten op je schoenen. Zo weet je ongeveer je richtlijnen en weet je zeker dat je niet een bloem maakt met een blaadje die veel  groter is dan de ander.

Gebruik de juiste verf! Je schoenen verven kan fataal zijn als je niet de juiste verf gebruikt. Zo heb je voor leren schoenen speciaal leerverf nodig, en voor suede schoenen weer speciale suede verf. In de hobby winkel kan je hier meestal meer informatie over krijgen.

Zorg altijd dat je je vloer en kleren bedekt. Verf is iets wat er soms nooit meer uit gaat als je het op je kleren of op de vloer knoeit. Wees heel voorzichtig.

Gebruik kleine kwastjes. Nu je eindelijk kan verven, is het belangrijk om kleine kwastjes te gebruiken. Zo voorkom je te dikke lijnen die je tekening verpesten.

 

 

 

 

 

https://www.deleerverfwinkel.nl/