Studiozoe
Image default
Huishoudelijk

Handige tip: Een kast voor de wasmachine bespaart ruimte!

Ben je op zoek naar een handige manier om meer ruimte te besparen in je wasruimte? Dan is een wasmachine kast de oplossing voor jou! Vaak zien we dat mensen hun wasmachine neerzetten op de grond, maar met een kast voor de wasmachine heb je veel meer ruimte. Daarnaast is het ook nog eens heel gemakkelijk om de was te doen als je een kast hebt. We raden je daarom aan om voor een wasmachine kast te kiezen!

Hoe ziet een wasmachine kast eruit?

Een wasmachine kast heeft een gewone kast als vorm. Je kan deze gemakkelijk combineren in je interieur en zo oogt hij niet alsof er maar één ding aan vast zit, namelijk een wasmachine! Daarnaast kan je kiezen voor een wasmachine kast in verschillende maten. Zo is er altijd wel eentje die bij jouw situatie past.

Je kunt een wasmachine kast zo inrichten zoals je zelf wilt. Je kunt ze ook kant en klaar kopen bij verschillende woonwinkels. Daarnaast kun je kiezen voor een wasmachine kast die op wielen staat. Hierdoor kan de wasmachine gemakkelijk verplaatst worden als hij niet gebruikt wordt. Dit is handig als je weinig ruimte hebt.

Hoe maak je een wasmachine kast?

Wil je zelf een wasmachine kast maken? Dat kan heel gemakkelijk! Je hebt hiervoor wel wat handige spullen nodig. Zo moet je de juiste maten weten van je wasmachine en ook de afmetingen van de ruimte waar hij gaat komen te staan. Daarnaast heb je ook nog een paar houten planken, schroeven en een boormachine nodig.

Als je alle maten hebt opgenomen, dan kan je aan de slag met het maken van de wasmachine kast. Begin met het maken van de basis, dit is een plank die groot genoeg is om je wasmachine op te plaatsen. Bevestig vervolgens twee andere planken aan deze plank en maak er een kast van. Schroef alle planken goed vast aan elkaar, zodat ze stevig blijven. De wasmachine kan je nu gemakkelijk op de kast plaatsen.