Studiozoe
Image default
Huishoudelijk

Wat kun je doen om je slaap te verbeteren?

Slaap is enorm belangrijk. We slapen om te kunnen functioneren en gezond te blijven. Maar slapen gaat de laatste tijd minder goed? Dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen om je slaap te verbeteren. Zo kan het huis inrichten een positieve invloed hebben op je nachtrust. In dit artikel vertellen we je meer over hoe je je slaap kunt verbeteren en waarom de inrichting van je huis hierbij belangrijk is.

Wat heeft de inrichting van je huis te maken met slapen?

Slapen en de inrichting van je huis hebben meer met elkaar te maken dan je denkt. De kleuren, materialen en vormen in je huis kunnen namelijk een directe invloed hebben op je stemming en gevoelens. Zo kan een rustige slaapkamer ervoor zorgen dat je beter slaapt en sneller in slaap valt. Maar ook de keuze van meubels, verlichting en accessoires is belangrijk om tot rust te komen voordat je gaat slapen.

Wat zijn de beste kleuren voor in je slaapkamer?

De beste kleuren om toe te passen in je slaapkamer zijn rustige, aardse tinten. Zoals grijs, beige, lichtgroen en blauw. Deze kleuren hebben een rustgevende werking en helpen je sneller in slaap te vallen. Vermijd felle of drukkende kleuren zoals rood, oranje of geel in je slaapkamer. Deze kunnen ervoor zorgen dat je moeilijker inslaap valt of minder goed kan slapen.

Hoe zorg je ervoor dat je slaapkamer donker is?

Een donkere slaapkamer is belangrijk om goed te slapen. Je slaapt namelijk het beste in een donkere kamer. Zorg er daarom voor dat er geen (led)verlichting aanstaat in je slaapkamer en hang eventueel donkere gordijnen voor de ramen. Op deze manier creëer je een optimale slaapomgeving waarin je sneller in slaap valt en beter tot rust komt. Je lichaam gaat namelijk melatonine aanmaken wanneer het donker is en daardoor wordt je moe. Melatonine is een lichaamseigen stof die ervoor zorgt dat je in slaapt valt.