Studiozoe
Image default
Aanbiedingen

Disselslot voor aanhangwagens of caravans

Disselslot voor aanhangwagens of caravans

Het is belangrijk om jouw aanhangwagen of caravan goed te beveiligen met een slot. De aanwezigheid van een wielklem of disselslot heeft een preventieve werking op potentiële dieven en zorgt voor een duidelijk afnemend diefstalrisico. Door een disselslot voorkom je dat je aanhangwagen zomaar aangekoppeld wordt. Disselsloten zijn er in verschillende varianten. Ze zijn uiteindelijk bedoeld voor dezelfde doeleinden maar ze werken verschillend en hebben andere voordelen.

Een disselslot is een zeer effectieve manier om diefstal tegen te gaan!

Welk disselslot heb ik nodig voor mijn koppeling?

Op de markt zijn veel disselsloten, daardoor kan het best lastig zijn om te bepalen welk disselslot past op jouw koppeling. Je komt al een heel eind als je weet wat voor type koppeling je hebt. Dit kan je vaak vinden op de bovenkant of op de hendel van de koppeling, vaak staat het erin gegraveerd. Daarnaast moet je weten of je koppeling geremd of ongeremd is. Tot slot moet je kijken naar de disselaansluiting en de manier waarop je koppeling is bevestigd. Je hebt bijvoorbeeld onderbouw disselsloten die 2x horizontaal bevestigd worden of 1x verticaal en 1x horizontaal. Dit zijn de verschillende disselsloten die er zijn:

  • Koker disselslot

  • Onderbouw disselslot

  • AL-KO disselslot

  • Schuif- & beugelsloten

Koker disselslot

Als je een voordelige oplossing zoekt om jouw aanhanger te beveiligen, kan je kiezen voor een koker disselslot. Dit soort disselsloten worden het meest verkocht, omdat deze universeel te gebruiken zijn. Een koker disselslot dekt vaak de hele koppeling af. Doormiddel van een discusslot kun je koker disselsloten eenvoudig op slot zetten. Je hebt ook twee verschillende soorten koker disselsloten, namelijk basic en premium. Een premium disselslot is gemaakt van RVS, daardoor is deze goed beschermd tegen roestvorming. 

Zoek je een koker disselslot die je ook aangekoppeld kan gebruiken, dan is het tasjesmodel een goede keuze. Let wel op dat het tasjesmodel niet geschikt is voor 3500 kg koppelingen en veiligheidskoppelingen zoals de AKS2004.

Onderbouw disselsloten aanhanger

De onderbouw disselsloten bestaan uit twee componenten. Een vast deel wat altijd aan de koppeling bevestigd blijft en een los (gekeurd) hangslot. Zo’n disselslot is er meestal in een gekeurde (SCM) en ongekeurde versie. Check eerst goed of je een verzekering hebt die een keuring vereist, dan weet je zeker dat je het juiste slot hebt. Je moet ook goed kijken naar de manier van montage voor het disselslot. 

AL-KO disselslot caravan of aanhanger

Al-ko heeft eigen disselsloten die over de koppelingen heen passen. Let goed op het type koppeling wat je hebt. Het typenummer van de koppeling staat er altijd op. Een populair Al-ko disselslot is de DoubleLock Compact Eagle. Deze is alleen geschikt voor geremde Al-ko koppelingen. Een Al-ko disselslot kan je dus niet gebruiken op andere koppelingen. 

Schuif- & beugelsloten

Beugelsloten zijn erg eenvoudig te gebruiken. Je bevestigt deze binnen 10 seconden aan de koppeling en je aanhanger is beveiligd tegen ongewenste aankoppelingen. Deze sloten kan je niet laten zitten tijdens het rijden. De meeste schuif- & beugelsloten zijn universeel toepasbaar. Als je het slot ontkoppeld en aangekoppeld wilt gebruiken, is een beugelslot de beste keuze.

Meer informatie over disselsloten?

Voor vragen over je disselslot kan je bij Aanhangwagendirect terecht. De disselsloten van Aanhangwagendirect zijn erg sterk en betrouwbaar. Zij hebben een klantenservice waar jij met al je vragen over je disselslot terecht kan. Neem gerust contact met ze op!

 

http://www.aanhangwagendirect.nl/