Studiozoe
Image default
Winkelen

Wat is het verschil tussen Havaianas en Ipanema teenslippers?

Dit wordt ons vaak gevraagd en ook of de ene een kopie is van de andere. In sommige opzichten lijken ze erg op elkaar en in andere opzichten zijn ze echt heel verschillend. We hebben gemerkt dat mensen die een van deze merken al een paar jaar dragen, het andere merk gewoon niet meer kunnen dragen en de belangrijkste reden hiervoor is dat ze van verschillend materiaal zijn gemaakt en dus heel anders aanvoelen als je ze voor het eerst aantrekt.

Ipanema zijn gemaakt van EVA wat zachter aanvoelt als je ze voor het eerst aantrekt, de EVA zorgt ook voor de anatomische zoolvormen die het gevoel van comfort bevorderen.

Havaianas zijn gemaakt van rubber waardoor ze stugger aanvoelen dan Ipanema als u ze voor het eerst aantrekt, maar als u ze een beetje gebruikt, zullen Havaianas heel snel net zo comfortabel aanvoelen als de Ipanema.

Het andere verschil is dat rubber veel slijtvaster is dan EVA, dus u zult merken dat Havaianas veel langer meegaan en in betere staat zijn.

Beide merken komen uit vergelijkbare gebieden van Brazilië en beide merken verkopen miljoenen paren per jaar – dus in sommige opzichten zijn ze zeer vergelijkbaar en niet.