Studiozoe
Image default
Energie

Wat is de opbrengst zonnepaneel?

Alle zonnepanelen worden beoordeeld op de hoeveelheid DC (gelijkstroom) die ze produceren onder standaard testomstandigheden. De opbrengst zonnepaneel wordt uitgedrukt in watt (W) en vertegenwoordigt de theoretische stroomproductie van het paneel onder ideale zonlicht- en temperatuursomstandigheden. De meeste zonnepanelen voor thuisgebruik die momenteel op de markt zijn, hebben een uitgangsvermogen variërend van 250 tot 400 watt, waarbij hogere vermogens over het algemeen de voorkeur hebben boven lagere vermogens. Als u bijvoorbeeld 5 uur direct zonlicht per dag krijgt in een zonnig gebied, kunt u de opbrengst zonnepaneel  als volgt berekenen: 5 uur x 290 watt (een voorbeeld wattage van een premium zonnepaneel) = 1450 watt-uur, of ongeveer 1,5 kilowattuur (kWh). Dus de output voor elk zonnepaneel in uw array zou ongeveer 500-550 kWh energie per jaar produceren.

Wat kunt u van stroom voorzien met één enkel zonnepaneel?

Voor een zonnepaneel dat 1,5 kWh per dag produceert, komt dat neer op een yield van een zonnepaneel van zo’n 45 kWh per maand. Dat is genoeg energie om enkele kleine apparaten van stroom te voorzien zonder al te veel problemen, maar als u de energie wilt dekken die wordt gebruikt door de klimaatbeheersingssystemen van uw woning of grote kooktoestellen, heeft u meer zonnepanelen nodig.

Hoeveel energie zal een zonnepaneelsysteem produceren?

Weten hoeveel energie een enkel zonnepaneel produceert, dus wat de opbrengst zonnepaneel is, is allemaal goed en wel, maar nog belangrijker is het van vitaal belang om te weten hoeveel zonne-energie uw dak kan genereren. Bijvoorbeeld waar u gemiddeld vijf uur direct zonlicht per dag krijgt en zonnepanelen gebruikt met een yield van 290 W. Als u 30 van die premium zonnepanelen op uw dak installeert, levert dat een zonnepaneel met een yield van 8.700 watt of 8,7 kW op in de buurt van de gemiddelde systeemgrootte. Vermenigvuldig de vijf geschatte uren direct zonlicht met 8,7 kW, en we krijgen ongeveer 43,5 kWh aan elektriciteit die per dag wordt geproduceerd. Voor een laatste conversie om de yield van je zonnepaneel te bepalen, als je 43,5 vermenigvuldigt met 365 dagen in een jaar, krijgen we ongeveer 15.800 kWh elektriciteit geproduceerd in een volledig kalenderjaar van een reeks op het dak van 30 premium zonnepanelen van 290 W. Dat is waarschijnlijk meer dan genoeg om je huis van stroom te voorzien met zonnepanelen. Deze schatting is waarschijnlijk een schatting en kan waarschijnlijk hoger of lager zijn, afhankelijk van uw regio en de hoeveelheid zon waaraan uw paneel wordt blootgesteld.