Studiozoe
Image default
Vakantie

Top 5 verrassende stranden in Spanje die je zeker moet bezoeken

Het land Spanje ligt op het Iberische schiereiland van Europa. Vanwege de locatie heeft Spanje een aantal van de meest mooie stranden ter wereld. Jaarlijks trekken deze stranden honderdduizenden toeristen aan. We zullen de mooiste en meest bekende standen van Spanje met je delen.

Als je in Spanje bent moet je overwegen een auto te huren zodat je langs alle beroemde stranden kunt toeren, Autospain heeft meer info: https://www.autospanje.nl/. Je zult verstelt staan van de relaxte sfeer op de verschillende stranden.

De beste stranden in Spanje:

Hieronder een lijst van de beste stranden die je zeker moet ontdekken.

Cala d’Hort (Ibiza)

Dit strand heeft de vorm van een halve maan met een gouden kust. Het ligt in het westen van Ibiza, één van de meest bekende eilanden van Spanje. Ibiza is één van De Balearen en staat bekend als een beroemde toeristische attractie met een fantastisch nachtleven.

  • Op de momenten dat er weinig mensen op het strand te vinden zijn, kun je er heerlijk relaxen en uitrusten.
  • Ook als er mensen zijn, is dat niet erg wanneer ze allemaal meedoen aan de leuke activiteiten die er georganiseerd worden.
  • Je kunt het prachtige eiland Es’ Vedra zien vanaf de kust en je kunt zelfs per boot om het eiland heen.

Playa de Las Teresitas

Dit is een kunstmatig strand met wit zand. Het strand ligt op Tenerife, ten noorden van het beroemde dorp San Andreas. Het was een strand mest stenen maar rond 1973 is het aangepast en toegankelijker gemaakt voor toeristen.

Tegenwoordig is het een beroemd strand om het veilig, comfortabel en relaxed is. Je kunt er ontspannen en zonnebaden terwijl je uitkijkt op een prachtige horizon met mooi, wit zand.

Puerto Banús

Het zand van dit strand is extreem zacht en daarom fijn om op te spelen en te rennen. Het water van de zee is vaak heel rustig waardoor kinderen er fijn kunnen spelen en zwemmen.

  • Je kunt een jacht huren of een boottocht maken lang dit mooie strand.
  • De omgeving is vredig, het zal een ontspannende tijd zijn.

Playa de la Malvarrosa

Dit strand is niet alleen heel groot maar ook extreem schoon. In tegenstelling tot andere stranden is het hier erg rustig en heb je veel privacy. De meeste bezoekers vinden het strand geweldig.

Platja del Postiguet

Dit is een beroemd strand in Spanje. Het ligt tegen een heuvel aan en naast een oud dorpje. Je kunt hier uitrusten en zonnebaden en wanneer je klaar bent direct terug naar het hotel om te relaxen of dineren in één van de goede restaurants van het dorpje, met het geruis van de oceaan op de achtergrond.

Laatste woorden

Spanje bezit veel prachtige stranden maar dit zijn degenen die relatief vredig zijn maar tegelijkertijd het meeste aandacht krijgen van de toeristen. Het nachtleven rondom deze stranden is fantastisch, je vindt veel restaurants en pubs dichtbij deze stranden.

https://www.autospanje.nl/