Studiozoe
Image default
Eten en drinken

Niets zo gezellig als gourmetten

Niets zo gezellig als gourmetten

Er is niets zo gezellig als een Gourmetstel op tafel zetten om een keer lekker te gourmetten. De een doet dit tijdens de feestdagen, waar de ander het juist ook in de weekenden doet. In principe is het iets wat je iedere dag kunt doen, maar als je het te vaak doet dan wordt het saai. Wat veel mensen niet weten is dat we dit nog niet zo heel lang doen. Pas in 1970 is deze uitvinding gedaan door een Zwitserse kok en toch is het in die 50 jaar dat het bestaat al helemaal ingeburgerd.

Echter zijn er natuurlijk wel een aantal dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van een gourmetstel. Allereerst is het formaat natuurlijk belangrijk. Je moet dus goed nadenken of je met 2,4,6 of 8 personen het gourmetstel wil kunnen gebruiken. Naast de plaat aan de bovenkant, maak je natuurlijk ook lekkere dingen in de pannetjes aan de onderkant. Vandaag de dag wordt dit niet alleen voor de aardappeltjes gebruikt, want je kunt er ook kleine pannenkoekjes maken. Een regelbare temperatuur is toch ook echt wel wenselijk. Dit omdat je een biefstuk niet wil aanbranden, maar ook omdat je de kip lekker gaar wil hebben. Een te hoge temperatuur is dus niet goed, maar je kunt wel schakelen als je met elkaar afspreekt wat je wil gaan maken. Let ook goed op of de materialen vaatwasbestendig zijn. Dit is namelijk niet altijd het geval.

Ga voor een goed product

Een gourmetstel gebruik je jaar in jaar uit en daarom raden wij je ook aan om op het label best getest te letten. Het apparaat moet namelijk van een degelijke kwaliteit zijn omdat de meeste mensen het maar enkele keren per jaar gebruiken. Je wil het dan ook gewoon uit de kast kunnen pakken en beginnen met gourmetten. In diverse prijsklassen is dit label te vinden, dus je hoeft hier ook niet perse de duurste voor te kopen.