Studiozoe
Image default
Aanbiedingen

Koopgids: Vind de beste kinderstep voor kinderen van alle leeftijden

Koopgids: Vind de beste kinderstep voor kinderen van alle leeftijden

Deze gids is bedoeld om u te helpen de beste kinderstep voor uw kind te vinden, ongeacht hun leeftijd en of u een jongens- of een meisjesscooter zoekt. Scooteren is een geweldige manier om je kinderen te helpen hun evenwicht te leren bewaren, hun spieren en motoriek te ontwikkelen en tegelijkertijd plezier te hebben en te bewegen.

Niet alle steps zijn gemaakt van stevige materialen, niet alle steps zijn verstelbaar (klinkt geweldig, maar de perfecte kinderstep voor jou is dat misschien niet), en sommige kunnen niet gemakkelijk worden gedemonteerd of ingeklapt om te reizen. Wij zijn er om je te helpen je zoektocht te beperken en je te helpen de juiste te vinden. Voordat u begint, moet u op een paar dingen letten. Bij het kiezen van de beste step voor je kind moet je rekening houden met een aantal ontwerpkenmerken.

Een opmerking over veiligheid – het is belangrijk erop te wijzen dat het gebruik van goedgekeurde helmen altijd wordt aanbevolen. Knie- en elleboogbeschermers zijn ook sterk aanbevolen, vooral in het begin. Kinderen die net leren steppen, moeten goed zichtbare of felgekleurde kleding dragen, uit de buurt van het verkeer blijven, alleen oefenen op gladde oppervlakken en natuurlijk onder toezicht van een volwassene.

Belangrijke kenmerken om naar te kijken bij het kiezen van de beste scooter voor kinderen

De beste kinderstep is er een die bij de leeftijd past

Net als met een fiets, terwijl kinderen leren en ontwikkelen evenwicht en spieren, hand-oog coördinatie en motorische vaardigheden, is het belangrijk om te beginnen met een driewielige kinderstep om hen te helpen, maar nog steeds geven ze het gevoel van prestatie. Een peuterstep met 3 wielen voor zeer jonge kinderen moet laag bij de grond zijn, de “decks” zijn meestal vrij smal, ergens in het 4-5″ breed bereik, breder en het zal moeilijker zijn voor het kind om te controleren, en de modellen met 3 wielen zullen niet zo snel gaan als de versies met 2 wielen.

Modellen voor kinderen van 2-5 jaar moeten een “lean to steer”-model zijn. Terwijl kinderen hun evenwicht ontwikkelen, maar ook hun kritisch en snel beslissingsvermogen, is leunen om te sturen veel veiliger dan een model waarbij de T-stang plotseling kan draaien. Dan is er het ontwerp van de driewielige step, de meeste driewielige steps hebben twee wielen aan de voorkant en één aan de achterkant, is de voorkeursversie onder ouders. Veel reviews van driewielige steppen met twee wielen achter en één voor zeggen dat het hun ‘kick’ in de weg zit, en dat de kinderen snel gefrustreerd raken. Zoek liever een model met 3 wielen met 2 wielen vooraan en één achteraan.

De beste steps voor kinderen van 2-5 jaar hebben:

  • Lean to Steer – helpt bij de ontwikkeling van het evenwicht, maar helpt ook om ongelukken te voorkomen.
  • Laag dek – goed voor de stabiliteit
  • Drie wielen – idealiter 2 voorwielen en 1 achterwiel
  • Smal voetendek – ergens rond de 4-5″ helpt bij de controle.

Vanaf een leeftijd van ongeveer 6 jaar is het tijd om een kinderstep met twee wielen te kopen. U kent uw kind echter het beste, als het al gewend is aan scooters, skateboards of fietsen zonder hulp, kan het jonger zijn.

Zoals we eerder hebben besproken, zijn er meer opties beschikbaar afhankelijk van hoe en waar de kinderstep voornamelijk zal worden gebruikt. Kinderen groeien snel, dus een verstelbare handgreep lijkt misschien een goed idee, maar als de kinderstep vooral wordt gebruikt voor sprongen en trucs, zullen goede steps voor deze kinderen geen verstelbare T-bars hebben. We zullen dit alles hieronder in detail bespreken, maar de belangrijkste dingen waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een step op twee wielen zijn:

Beste steps voor kinderen vanaf 6 jaar – overweeg het volgende:

  • Verstelbare hoogte – alleen als hij niet wordt gebruikt voor agressieve sprongen en trucs.
  • Wielmaat – groter is sneller maar zwaarder, kleiner is iets langzamer, een typische maat is 110mm
  • Wieltype – polyurethaan met metalen kern voor trick scooters, anders zijn polyurethaan wielen met nylon kern de norm
  • Gewichtscapaciteit – sommige beginnersmodellen hebben een lager maximaal gewicht, dus gaan niet mee tot hun tienerjaren.
  • Slipvast voetendek – belangrijker naarmate ze sneller en vaker gaan rijden

Opzoek naar kinderspeelgoed? Koop een springtouw!