Studiozoe
Image default
Computers / Internet / Searching

Niet zo op je plek op je werk

Het kan zo zijn dat je je niet helemaal op je plek voelt binnen een organisatie. Dit kan vele verschillende redenen en oorzaken hebben. Zo kan het zijn dat je niet goed met je collega’s of manager kan opschieten of dat je de werkzaamheden niet meer aan kunt of het gewoonweg geen uitdaging meer bied voor je. Uitdaging in je werkzaamheden zijn belangrijk, toch moet de uitdaging niet te groot zijn. Kan je niet aan de uitdaging voldoen dan kan het een enorme werkdruk opleveren en zelfs negatief werken. Het is daarom van belang dat je werkzaamheden gebalanceerd zijn iedere dag weer. Het werk moet motiverend zijn maar daarnaast moet je zelf ook gemotiveerd zijn om de werkzaamheden uit te voeren. Binnen motivatie bevinden zicht twee punten. Intrinsieke motivatie en excentrieke motivatie. Ben je intrinsiek gemotiveerd, dan is dat alleen maar goed. Intrinsieke motivatie houd eigenlijk in dat je het voor de zelfvoldoening doet. Doe je het werk alleen maar voor de excentrieke motivatie dan is het misschien handig en slim om een nieuwe baan te vinden waarin je ook intrinsiek gemotiveerd bent. Excentrieke motivatie houd in dat je het doet omdat je geld wil verdienen en omdat je het nodig hebt.

Je hoort vaak dat je iets moet doen wat je leuk vindt, en dat is ook belangrijk maar toch moet je realistisch blijven. Vind je het leuk om te fotograferen dan moet je je afvragen hoe je je geld er mee gaat verdienen. Vele mensen vinden het namelijk leuk om te fotograferen, en daarom is er veel concurrentie.

Mocht je uiteindelijk ontslagen worden omdat je de werkzaamheden niet goed uitvoert, of omdat het slechter gaat met het bedrijf dan kan je praten met de manager of de eigenaar of er iets mogelijk is in de richting van outplacement. Bij outplacement gaat het er om dat je door een extern bedrijf, zoals Carrièrepoort.nl wordt geholpen bij het vinden van een nieuwe baan. Het is niet zo dat het bedrijf je zelf direct helpt zoeken maar wel met het opstellen van de juiste sollicitatiebrief, je cv en het voorbereiden bij een sollicitatiegesprek.

Mocht je toch binnen hetzelfde bedrijf willen blijven werken, maar je wil een andere functie bekleden dan kan je ervoor kiezen om zakelijke coaching in te schakelen. Wil je meer weten over zakelijke coaching of hoe je doormiddel van zakelijke coaching als werknemer wordt geholpen bij het hoger op komen of het realiseren van je doelen binnen de organisatie? Lees hier meer.

https://carrierepoort.nl/