Studiozoe
Image default
Computers / Internet / Searching

Hoe verleng ik de levensduur van mijn smartphone?

Smartphones zijn prachtige apparaten, maar vooral door het dagelijkse gebruik er van gaan ze nog wel eens kapot. Dit kan zijn doordat je hem hebt laten vallen, maar ook simpelweg door slijtage. Een smartphone is een flinke investering, dus het is zonde als je een nieuw apparaat aan moet schaffen. Gelukkig is dit lang niet in alle gevallen mogelijk, want door de volgende tips te volgen, maximaliseer je de levensduur van jouw smartphone.

Bescherming

Het klinkt als een open deur, maar om jouw smartphone langer mee te laten gaan, is het belangrijk om deze goed te beschermen. Wanneer je jouw toestel gewoon los in jouw zak steekt, komen hier bijvoorbeeld krassen op. Laat staan wanneer je het device laat vallen. Een eerste maatregel tegen schade door dit soort stommiteiten is een kwalitatief telefoonhoesje. Deze houdt het ergste vuil buiten, vangt de ergste klappen op en voorkomt ook dat er onnodige krassen op het toestel komen.

Trucjes om de accu te verlengen

Wanneer je puur kijkt naar slijtage, is de accu van een smartphone het vaakst het slachtoffer van langdurig gebruik. De gemiddelde accu heeft zo’n 500 tot 1500 ladingen. Jij wilt natuurlijk het aantal ladingen zo groot mogelijk maken. Hiervoor moet je het volgende doen:

  • Laad de telefoon niet op als deze warm is.

  • Laat de telefoon nooit helemaal leeg lopen

  • Laad de batterij ook niet helemaal tot 100% op als dit niet noodzakelijk is.

  • Probeer de originele oplader zo lang mogelijk mee te laten gaan; andere opladers kunnen mogelijk de levensduur beperken.

Onderdelen tussentijds vervangen

Natuurlijk ontkom je niet altijd aan een defect aan jouw smartphone. Hoe goed je ook je best doet, soms zijn er gewoon onderdelen die niet meer naar behoren functioneren. Koop in dit geval niet gelijk een nieuw toestel, maar laat de defecte onderdelen vervangen. Zo heb je voor slechts een fractie van de prijs een vrijwel nieuwe telefoon.

 

https://www.gsm-paradise.nl/