Studiozoe
Image default
Computers / Internet / Searching

Nederland fietsland

Nederland is een fietsland. Zo staan we ook bekend in het buitenland. Vooral Amsterdam wordt gezien als dé fietsstad van ons kleine kikkerlandje. Uit onderzoek bleek zelfs dat er in Nederland meer fietsen zijn dan dat er mensen wonen. Daarnaast bleek ook uit dit onderzoek dat maar liefst 70 procent van alle uitstapjes op de fiets gemaakt wordt. Dit geldt wel alleen voor de grotere steden in ons land, zoals Amsterdam, Rotterdam en ook Den Haag. Maar wat is de reden dat het gebruik van de fiets zo populair is onder de Nederlandse bevolking. Misschien is de reden het feit dat Nederland zo plat is, je hoeft dan nooit een berg op te fietsen zoals in landen als Zwitserland en Oostenrijk wel het geval is. Misschien komt het doordat fietsen als makkelijkste manier van vervoer wordt gezien.

 

Hoe is het begonnen vraag je je nu misschien wel af. Lange tijd is fietsen het meest gebruikte vervoermiddel van ons land geweest, ongeveer tot het einde van de Tweede Wereldoorlog bleef dit het geval. Maar na de oorlog ging men opeens veel meer gebruik maken van de auto om van plek a naar plek b te reizen. Maar het negatieve gevolg hiervan waren enorme files en, nog veel erger, heel veel verkeersongevallen met dodelijke afloop. Daarom ontstonden er protesten tegen het hoge autogebruik. Daarnaast speelde ook de oliecrisis van de jaren zeventig een rol tijdens deze protesten.

 

Als reactie op deze protesten werd er geïnvesteerd in uitgebreid netwerk van fietspaden, fietsverkeerslichten en verkeersborden speciaal bedoeld voor fietsers. Stedenbouwkundigen hadden het er druk mee.

 

Fietsen is daarnaast ook een goede manier om gezond te blijven. Heb je kinderen die liever niet willen fietsen, maar wil je wel zorgen dat ze genoeg bewegen? Kies dan voor buitenspeelgoed, zo zou je bijvoorbeeld kunnen besluiten voor een schommel kopen.

https://www.buitenspeelgoed.nl/