Studiozoe
Image default
Woningen

Hoe u vogels van uw veranda kunt houden

Vogels zijn prima als ze rondvliegen in je tuin, maar het is te veel als ze op je veranda of je huis vliegen. Zodra ze zich aangetrokken voelen tot uw veranda, kunnen vogels nesten bouwen in de spanten of uitwerpselen over de grond achterlaten. Gelukkig zijn er stappen die u kunt nemen om uw probleem met vogels op uw veranda aan te pakken.

Preventief te werk gaan

De eerste stap is preventie. Als je vogelvoeders, vogelhuisjes of vogelbaden hebt, plaats ze dan verder weg van je veranda. Dit zorgt voor wat ruimte tussen jou en de vogels. Laat geen voedsel achter voor vogels om aangetrokken te worden. Dit neemt een van de belangrijkste redenen weg waarom vogels rond uw veranda hangen.

Het volgende dat u moet aanpakken, is of vogels nesten bouwen in uw veranda. Als vogels in uw veranda nestelen, wordt het moeilijker om ze weg te krijgen. Maak er een prioriteit van om gebieden te blokkeren waar vogels kunnen nestelen met vogelnetten of vogelstekels. Vogelgaas kan ook worden gebruikt om ingangen af te sluiten waardoor vogels uw veranda zouden binnenkomen. Houd ook twijgen en bladeren uit uw veranda, die vogels kunnen gebruiken als nestmateriaal.

Kijk eens naar vogelgaas

Vogelgaas kan het beste worden gebruikt als preventieve maatregel tegen nesten. Als vogels al een nest in uw veranda hebben gebouwd, kan het, afhankelijk van de vogelsoort die nestelt, illegaal zijn om het nest zelf te verplaatsen of wijzigingen aan te brengen. Mogelijk hebt u een vergunning nodig of moet u deskundigen inschakelen om het nest te verplaatsen. Moet u vogels 

Uw dak als zitplaats is een andere reden vogels kunnen samenkomen op uw veranda. Vogelspikes kunnen op richels worden gebruikt om te voorkomen dat vogels landen. Door vogelpinnen te installeren, hebben de vogels geen plek meer om te landen en moeten ze dus een andere plek zoeken om samen te komen. Duiven of kauwen verjagen wordt hierdoor een stuk gemakkelijker.

Er zijn nog meer opties

Een andere optie om vogels van uw veranda te houden, is geluids- of visuele afschrikking. Geluidsafschrikmiddelen omvatten het uitzenden van hoogfrequente toonhoogtes die mensen niet horen, maar vogels vermijden. Ultrasone apparaten zijn zowel verkrijgbaar bij vogelcontrolebedrijven als online. Visuele afschrikmiddelen hebben betrekking op objecten zoals vogelverschrikkers. Deze omvatten echte vogelverschrikkers en apparaten zoals nepcoyotes of roofdieroogballen. Visuele afschrikmiddelen kunnen een tijdje werken, maar moeten worden verplaatst, anders raken de vogels gewend aan de apparaten en negeren ze.

https://www.zonnepanelenvogelvrij.nl/