Studiozoe
Image default
Electronica en Computers

De voordelen van een API platform

Alhoewel API’s al lang niet meer nieuw zijn, zijn er toch nog altijd bedrijven die het belang van een goed API platform onderschatten. Dit maakt het geheel aan API’s dat u gebruikt niet alleen overzichtelijker, maar ook eenvoudiger om te gebruiken, toe te passen en te monitoren. Ook IPaaS kan hier een bijdrage aan leveren. Maar wat houdt dit precies in? IPaaS staat voor Integrated Platform as a Service. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de Cloud en mobiele applicaties om data-analyses sneller uit te kunnen voeren. Immers wordt bij beide een hoeveelheid data gegenereerd die interessant kan zijn voor verdere analyse. Bovendien maakt de Cloud het gemakkelijker dan ooit om toegang te krijgen tot data en API’s waar en wanneer u dat wilt. Klantdata is meer dan ooit bereikbaar en analyseerbaar.

API platform met IPaaS oplossingen: wie kan dit voor mij uitvoeren?

Er zijn veel metaforen mogelijk om API te beschrijven. Laten we het eens zo proberen: de API is te zien als een soort koerier die informatie of data van de ene applicatie overbrengt naar de andere applicatie. Op vele fronten kunt u API’s inzetten. Zo kan het gebruikt worden om data over klanten in te winnen, maar ook om data van partners te verkrijgen. Door de veelzijdigheid van API’s wordt het veelvuldig ingezet, waardoor de behoefte aan een API platform kan ontstaan. Dit maakt het geheel overzichtelijker, toegankelijker, eenvoudig om te gebruiken en gemakkelijker om te monitoren. Ook IPaaS kan hier een bijdrage aan leveren, omdat de Cloud het geheel mobieler maakt.

API platform en IPaaS: maak gebruik van de services van deze specialist

Datacon wordt vaak aangeraden door bedrijven. Al meer dan twintig jaar staan zij bedrijven bij op het gebied van API management. Sneller dan anderen realiseren zij applicatie integratie, aan de hand van een toegankelijk API platform.