Studiozoe
Image default
Computers / Internet / Searching

Badkamer ongelukken voorkomen

Vaak zie je dat de meeste ongelukken thuis gebeuren. Het maakt niet uit hoe voorzichtig je bent buiten als het gaat om verkeer, mensen en omvallende ladders, meestal kom je toch in het ziekenhuis terecht wanneer er een ongeluk in huis gebeurt. Want ook in huis moet je erg voorzichtig zijn. Het is dan wel misschien je veilige plek waar je denkt dat er niks kan gebeuren, maar dit is ver van realiteit. De realiteit is dat de meeste mensen in een ongeluk komen in huis. En de gevaarlijkste plek: de badkamer. De badkamer is de ultieme plek om een ongeluk te krijgen. In de badkamer combineer je elektriciteit met water, en gladde vloeren. Deze combinatie kan dodelijk zijn, en daarom is het belangrijk om ongelukken in de badkamer te voorkomen. Niemand wilt op die manier in het ziekenhuis belanden. Veilig douchen is belangrijk. 

Het eerste wat je moet controleren is of je tegels wel van goed materiaal is. De meeste tegels worden erg glad als ze nat worden, maar je hebt ook speciale tegels om dit te voorkomen. Zorg er voor dat je tegels hebt in je badkamer waar je je geen zorgen om hoeft te maken. Ook als je een instapdouche hebt, dan is het belangrijk omdat de tegels natuurlijk heel erg nat worden, omdat je geen comfort douche met douchecabine hebt.  

Het tweede wat je moet bedenken is of de stopcontacten in de badkamer dicht bij een bron van water zitten. Dit kan namelijk gevaarlijk zijn, vooral als je een elektrisch apparaat aan sluit en zo meer gevaar voor je zelf creëert als het apparaat per ongeluk nat wordt door de bron van water. Zorg ervoor dat het stopcontact op een bereikbare plek zit, maar ook een veilige plek. Zo weet je zeker dat je niet per ongeluk geëlektrocuteerd wordt terwijl je bijvoorbeeld je haar aan het stijlen bent. 

 

 

http://www.lavicta.nl