Studiozoe
Image default
Aanbiedingen

Welke verzenddoos is geschikt voor mijn product?

Wanneer je op zoek bent naar verzenddozen kan het soms lastig zijn om een keuze te maken tussen de verschillende soorten dozen. Zo zijn er autolockdozen, Amerikaanse vouwdozen en postdozen. Maar wat is het verschil tussen de dozen en welke past het beste bij de producten die je wilt verzenden? In deze blog wordt antwoord gegeven op deze vragen! 

Amerikaanse vouwdozen

De Amerikaanse vouwdozen worden vaak plano geleverd en moet je zelf dus nog in elkaar vouwen. De dozen zijn gemaakt van enkel of dubbel golfkarton. Dit betekent dat er tussen twee lagen karton een golf laag zit waardoor de doos schokabsorberend wordt. Wanneer een doos gemaakt is van dubbelgolfkarton, bestaat de kartonnen doos uit twee golf lagen. Dit maakt de doos sterker en is het geschikt om grote zware producten in te transporteren. 

Autolock dozen 

De autolock dozen zijn met de speciale bodem gemakkelijk in elkaar te vouwen. Vanwege het gemak kun je snel meerdere producten verpakken. Ook zijn de autolock dozen voorzien van een plakstrip waar je de doos mee dicht kunt plakken. Je hebt dan geen extra tape nodig om je verpakking mee te sluiten zoals met de Amerikaanse vouwdozen en postdozen. Deze soort dozen zijn vaak niet heel groot. Je kunt ze goed gebruiken om bijvoorbeeld meerdere kledingstukken, boeken of andere kleinere kantoorartikelen in te versturen. 

Postdozen

Het versturen van je producten in een postdoos geeft een luxe uitstraling. Net zoals de amerikaanse vouwdozen worden postdozen plano geleverd en dien je ze dus nog in elkaar te vouwen. Dit kan gemakkelijk vanwege de vouwlijnen die op het karton gevestigd zijn. Qua grootte komen de autolock dozen en postdozen redelijk overeen. De postdozen zijn zeer geschikt voor het versturen van kledingstukken zoals spijkerbroeken of t-shirts. Wil je breekbare producten versturen in een postdoos? Dan kan dit ook zeker. Maar is het wel handig om de loze ruimtes in de doos op te vullen met opvulmateriaal, zodat het product niet beschadigt tijdens de verzending. 

Verzenddozen bedrukken

Heb je een keuze kunnen maken uit de verschillende dozen? Dat is mooi! Om je verzendverpakking nog iets meer op te vrolijken, zou je de verzenddoos kunnen laten bedrukken met bijvoorbeeld jouw logo of bedrijfsnaam. Dat zorgt gelijk ook voor meer naamsbekendheid! Verzenddozen bedrukken kan bij Rotimshop.nl, dit bedrijf bedrukt haar verzenddozen in hun eigen magazijn. Om die reden bieden zij korte levertijden en kun je je bestelling al vanaf een kleine oplage plaatsen. Kijk snel op de website van Rotimshop naar de mogelijkheden van het bedrukken van de verzenddozen! 

https://www.rotimshop.nl/