Studiozoe
Image default
Aanbiedingen

VOOR- EN NADELEN ROLGORDIJNEN

 

Weet je het niet meer en zie je door de bomen het bos niet meer. Een rolgordijn dankt de naam aan het feit dat het kan rollen van boven naar beneden, waardoor eenvoudig het licht geregeld kan worden. Rolgordijnen zijn  bezig aan een comeback. Eerder vond men rolgordijnen het een beetje goedkope uitstraling hebben. Met alle nieuwe ontwikkelingen en designs, maar zeker ook rolgordijnen op maat geldt deze overtuiging allang niet meer. 

VOORDELEN ROLGORDIJNEN

Op maat gemaakte rolgordijnen passen altijd in iedere hoek van het raam en zijn super makkelijk zelf te plaatsten en te installeren. Het geeft direct een isolerende laag voor geluid en temperatuur. Ze passen goed in de moderne interieurs met de mooie simpele en strakke uitstraling. Rolgordijnen zijn een goede basis om te combineren met overgordijnen. Rolgordijnen zijn super makkelijk in het bedienen. Trek maar aan het koordje en regel direct licht en donker in de ruimte. Nog een enorm voordeel is, dat ze de meest hygiënische oplossing voor raamdecoratie zijn. Uitermate geschikt voor mensen met allergieën voor stof en huisstofmijt. Ze nemen weinig ruimte in en zijn daardoor ook géén echte stofvanger. Benieuwd naar welke rolgordijnen bij jou passen, kijk dan gerust even rond 123gordijn.nl.

NADELEN ROLGORDIJNEN

Een rolgordijn heeft altijd een klein beetje ruimte nodig om de bediening, oftewel het koordje door te laten rollen. Zo zal het op een kleine lichtstrook na nooit helemaal raam dekkend zijn. Kortom een rolgordijn zal altijd iets kieren, waar licht door komt. Ook bij volledig op maat gemaakte rolgordijnen. Door te kiezen voor een kwaliteit product op maat kun je veel langer genieten van de kleuren. Maar ook voor de meest geavanceerde doeken geldt dat ze uiteindelijk kunnen gaan verkleuren of verbleken door de zon.  Volledig verduisterende rolgordijnen kunnen half geopend wel heel erg licht-of zon  blokkeren, waardoor de ruimte ongezellig wordt. Een woonkamer leent zich hier wellicht minder voor. Voor deze ruimte is een lichtdoorlatend rolgordijn of ander type gordijn meer geschikt.