Studiozoe
Image default
Computers / Internet / Searching

Telefoonservice inrichten

Klanten die bellen willen graag professioneel en bekwaam geholpen worden. Zij nemen de tijd en moeite om te bellen, dus is het van belang dat er aan de andere kant van de lijn in eerste instantie opgenomen wordt (wat al best lastig blijkt in sommige gevallen) en ten tweede dat er adequaat gehandeld wordt. Als dit niet goed gaat, heeft het een negatieve invloed op de klanttevredenheid. Hoe kun je er nou voor zorgen dat je al bedrijf altijd bereikbaar bent?

Het eerste waar je goed over na moet denken is op welke manier het telefoonverkeer wordt ingericht binnen het bedrijf. Waar komen de gesprekken binnen? En welke middelen zijn er beschikbaar of nodig om deze opvang zo soepel mogelijk te laten verlopen? Aan de technische mogelijkheden zal het in ieder geval niet liggen in de meeste gevallen, die zijn er volop. De zwakke schakel zijn de gebruikers van de techniek, wijzelf dus.

Idealiter worden de telefoontjes beantwoord op het eerste, vooraf bepaalde beantwoordingspunt. Echter lukt dit helaas niet in alle gevallen. Dit kan zijn doordat de medewerker niet op zijn plaats is of dat hij in een bespreking zit. Ook kan het zijn dat de telefonist overbelast is met telefoontjes of dat hij (noodgedwongen) lange gesprekken moet voeren met klanten. Als dit vaak het geval is, kun je als bedrijf beter een tweede beantwoordingspunt inrichten, zodat de telefoontjes doorgeschakeld worden als ze niet in eerste instantie niet beantwoord kunnen worden.

Mocht u dit als ondernemer te veel gedoe of te duur vinden, dan zijn er ook nog veel andere oplossingen. U zou uw telefoondienst kunnen uitbesteden aan een gespecialiseerd bedrijf. Zij zorgen ervoor dat u altijd bereikbaar bent en geen klanten meer misloopt. Scheelt u veel kopzorgen en bovendien tijd en geld. Op antwoordservice-telefoonservice.nl vindt u meer informatie over deze diensten en de mogelijkheden ervan.

http://www.antwoordservice-telefoonservice.nl/