Studiozoe
Image default
Mode en Kleding

Help ik zoek mijn eerste bh

Help ik zoek mijn eerste bh

 

Gemiddeld krijgen meisjes rond hun 11e levensjaar te maken met de eerste vorming van borsten. Uiteraard nog niet direct dusdanig dat ze ook een volwaardige cupmaat hebben, maar de beginselen zijn er. Dit is dan ook vaak het moment om het als ouders te signaleren, zodat je samen met je dochter naar de stad kunt om passende lingerie uit te gaan zoeken. Er is namelijk niets vervelender, dan dat je het als ouders ontkent en je dochter met een paar ‘bultjes’ rond te laten lopen. Je zult namelijk merken dat ze hier onzeker van worden er hier ook op latere leeftijd nog last van kunnen blijven houden. 

 

Maak er een speciaal moment van

 

Het uitzoeken van een eerste bh is voor iedere meid van die leeftijd natuurlijk een ontzettend spannend moment. Ga hier daarom als ouders dan ook niet zomaar aan voorbij. Het is immers iets anders dan wanneer jezelf voor het eerst een panache sport bh moet uitzoeken omdat je bent begonnen te sporten. Dit is totaal iets anders. Dit zijn de eerste stappen die je dochter zet naar het worden van een vrouw. Uiteraard is het heel logisch dat je als vader niet meegaat de stad is om naar een lingeriezaak te gaan, maar als moeder is dit hét moment om de banden tussen jou en je dochter nog verder aan te halen. Maak hier daarom dus ook zeker gebruik van.

 

Ga naar een fysieke winkel

 

De eerste stap is het bepalen van je maat. Je cupmaat berekenen zal ik veel gevallen nog niet nodig zijn, maar de nodige bedekking is wel belangrijk. Een lingeriezaak is hier dan ook zeker de juiste plek voor. Zo kun je samen met je dochter en een medewerker van de winkel rustig kijken wat er voor jou op dit moment allemaal mogelijk is en zal je zien dat je uiteindelijk met een prachtige eerste bh de winkel verlaat. Het is daarom leuk, om dit toch samen even te vieren. Ga dus niet direct terug naar huis, maar bel je vader op en ga gezellig met elkaar wat drinken in de stad. Het is immers niet niks de kleine meid die groot wordt.

 

Het vervolg

 

Naarmate de tijd vordert, zullen de borsten steeds verder gaan groeien. Er komt dan een moment dat jij je eerste ‘echte’ bh zou moet gaan halen. Het is dan belangrijk dat je kiest voor de juiste maat. Ook dan is het advies om of naar een lingeriezaak te gaan waar ze je kunnen helpen. Vind je dat eng en ga je liever met iemand samen, dan kun je natuurlijk met je moeder gaan, maar ook je zus als je die hebt of beste vriendin is natuurlijk super leuk om te doen.