Studiozoe
Image default
Computers / Internet / Searching

Een rieten dak; 3 tips

Een rieten dak op een vrijstaande woning geeft het huis een eigen uitstraling en kan het aan zien echt afmaken. Een mooi gedekt rieten dak zorgt voor een stukje meerwaarde voor het huis en chique uitstraling. Toch zijn er wel wat punten waar je rekening mee moet houden. Zo zijn de kosten hoger dan die van een pannendak. Zowel voor de aanleg als het onderhoud. Per vierkante meter is riet ongeveer twee keer zo duur als een normaal PVC dak. Daarnaast is het goed om te weten dat een rieten dak tegenwoordig best lang mee gaat, maar geen leven lang. De meeste rieten daken zullen vervangen moeten worden na zo’n 30 tot 35 jaar. Verder moet riet brandwerend behandeld worden wil je een vergunning krijgen. Ook de verzekering stelt dit vaak als eis.

Drie tips over riet:
Als je voor een rieten dak kiest, neem dan ook goede kwaliteit riet. Je kiest waarschijnlijk voor riet, omdat je een aparte, luxe of authentieke uitstraling aan je huis wilt geven. Dit wordt volledig teniet gedaan door slechte kwaliteit of lelijk nep riet. Mooi riet hoeft overigens niet eens heel duur te zijn, verdiep je er even in en informeer bij verschillende rietdekkers.
Mijn tweede tip is om de prijzen van de leveranciers goed te onderzoeken en met elkaar te vergelijken. Er kan best veel verschil zitten tussen de prijzen en kwaliteit van de verschillende leveranciers. Probeer het rietdekkersbedrijf te vinden dat relatief voordelig is en vooral hele mooie daken legt.
Tot slot moet je de vergunning voor een rieten dak aanvragen. Dit is niet moeilijk, maar het is wel belangrijk dat het op tijd gebeurt. Ook de verzekering aanpassen in aan te raden. Je zult iets meer gaan betalen, omdat riet nog steeds brandbaarder is dan steen (ja echt), maar voor een luxere uitstraling moet je nu eenmaal iets overhebben.

http://rietwerk.nl