Studiozoe
Image default
Industrie

Chroom-6 saneren kan ernstige gezondheidsklachten voorkomen

U heeft ongetwijfeld gehoord van medewerkers van schildersbedrijven die gezondheidsklachten kregen omdat ze treinen bewerkten met chroom-6. Sindsdien is chroom-6 saneren een belangrijk onderwerp bij bedrijven waar dit middel eveneens is gebruikt. Want chroom-6 werd niet alleen voor treinen gebruikt, maar ook om hout en kunststof tegen invloeden van buitenaf te behoeden. Nu bekend is wat de gezondheidsrisico’s zijn kiezen steeds meer bedrijven voor het saneren van chroom-6 om hun medewerkers te beschermen. U wordt aangeraden om hiervoor een professioneel bedrijf in te schakelen. Zij kunnen ervoor zorgen dat de omgeving weer veilig is om te verblijven en te werken.

Vervuilende dieselmotoren vormen een gezondheidsrisico

Een andere grote vervuiler is de dieselmotor. Deze zorgt namelijk voor dieselmotoremissie. Schadelijke en giftige stoffen zoals roet slaan neer op de directe omgeving. Dieselmotoren worden niet alleen in auto’s gebruikt maar ook voor machines. Denk bijvoorbeeld aan een noodaggregaat. Als u twijfelt of dieselmotoremissie binnen uw bedrijf noodzakelijk is, dan kunt u dit controleren aan de hand van een handige checklist van het bedrijf Gom Specialistische Reiniging. Als daaruit blijkt dat het verstandig is om te saneren dan kunt u direct een afspraak maken. Het reinigen gebeurt uiteraard op de hiervoor voorgeschreven manier.

Maak nu een afspraak voor professionele sanering

Zowel voor het saneren van dieselmotoremissie als voor chroom-6 kunt u een beroep doen op de professionals van Gom Specialistische Reiniging uit Schiedam. Zij werken niet alleen regionaal maar door het hele land. U kunt gebruikmaken van het contactformulier of telefonisch contact opnemen. Er kan dan meteen een afspraak worden gemaakt of u ontvangt eerst een vrijblijvende prijsopgave voor het saneren van chroom-6. Als u vragen heeft, bijvoorbeeld over de werkwijze of u weet niet zeker of sanering nodig is, dan kunt u uiteraard ook contact opnemen. U moet er rekening mee houden dat de locatie waar gesaneerd wordt gedurende de werkzaamheden niet beschikbaar is.