Studiozoe
Image default
Computers / Internet / Searching

Bij de gemeente werken

Het zit in de mens gebakken dat we mensen willen ondersteunen. We blijven bijvoorbeeld zoveel mogelijk thuis voor de ouderen om niet het virus te bestrijden. Daarnaast helpen we ook onze eigen familie of vrienden en kennissen als ze in de problemen zitten. Het is daarom ook niet vreemd dat veel studenten in de zorg of iets sociaals studeren.

 

Hete probleem wat wel speelt onder deze studenten is dat er zoveel het studeren dat de kans groot is dat je geen baan krijgt. `op het moment is er heel veel vraag naar zorgverleners door de vele patiënten, maar na deze toestand gaan veel geslaagde studenten geen baan meer vinden.

 

Voor deze studenten help het heel erg om een goede stage te vinden. Veel studeten stromen immers binnen door middel van een stage. Het is een goedkope manier van werven voor de werkgever. Veel werkgevers geven de mogelijkheid om na de stage periode bij hun blijven te werken.

 

Waar tegenover de zorg we altijd werk in te vinden is werken bij gemeente. Denk bijvoorbeeld in het stadhuis als baliemedewerker of als ict medewerker. De gemeente bied veel banen in vele richtingen aan. Ook niet gek aangezien de gemeente een grote instantie was veel werkarbeid vraagt om het efficiënt te laten werken.

 

Je hebt ook een grote kans om aangenomen te worden. Niet omdat er alleen veel vraag naar is. De gemeente heeft ook een aardig slechte naam opgebouwd. Niet veel mensen willen voor de overheid werken, waardoor het simpeler maakt voor jou om te solliciteren op vacatures gemeenten.

 

Ook is er een overschot van banen als schuldhulpverlener, apothekersassistent of wmo consultent. Dit doordat ze niet zo populair staan aangeschreven. Iedereen wilt zo hoog mogelijke baan krijgen. Denk aan arts, accountant of directeur. Hierdoor word al snel vacatures als hierboven vergeten onder de samenleving.

https://professionalpartners.nl/