Studiozoe
Image default
Onderwijs

The Square Mile biedt een breed scala aan taalcursussen voor verschillende beroepsgroepen en niveaus

Een cursus Engels voor zorgmedewerkers. Een training zakelijk Engels voor financieel analisten. Een opleiding Nederlands voor expats op beginnersniveau. Een taalcursus Nederlands voor buitenlandse tuinbouwmedewerkers. Deze en vele andere taalcursussen biedt The Square Mile het hele jaar door aan.

De taaltrainers bij The Square Mile zijn vrijwel allemaal native speaker. Aanvullend op de cursussen Nederlands en Engels worden trainingen Frans, Duits, Italiaans, Portugees, Spaans, Chinees en Russisch aangeboden. De docenten hebben ervaring met de meest uiteenlopende vakgebieden. Van ICT tot akkerbouw. Van industrie tot offshore. En van publieke sector tot ontwikkelingswerk.

De term ontwikkelingswerk komt van ontwikkelingslanden. En het gaat dan ook om werkzaamheden in landen waar de industrialisatie achterblijft. In ontwikkelingslanden is de landbouwsector vaak nog groot. De dienstensector is – in vergelijking met die in Westerse landen – klein. De levensstandaard en het bruto nationaal product blijven achter. In feite komt het erop neer dat er maatschappijbreed (de economie, de technologie, de wetenschap en de zorg) niet of nauwelijks vooruitgang wordt geboekt. Tegelijkertijd is de bevolkingsgroei groot. Het IMF – Internationaal Monetair Fonds – classificeert vrijwel alle Afrikaanse landen als ‘landen in ontwikkeling’. Zuid-Afrika, Mexico en India zijn voorbeelden van ‘newly industrialized countries’ die zich in rap tempo industrialiseren en ontwikkelen. Letland en Litouwen zijn voorbeelden van landen die inmiddels behoren tot de ontwikkelde landen. Dan zijn er nog landen in ontwikkeling die erg gesloten zijn. Het IMF beschikt niet over voldoende cijfers wat betreft levensstandaard, bevolkingsgroei e.d. Denkt u aan Cuba, Noord-Korea en de Westelijke Sahara. Cuba is een marxistisch-leninistische staat. Noord-Korea kunnen we classificeren als een totalitaire dictatuur. De Westelijke Sahara wordt ‘betwist gebied’ genoemd. Er bestaan geschillen over zowel het bestuur als het bezit van stukken land tussen Marokko en de SADR (de Sahrawi Arabische Democratische Republiek). Marokko bestuurt op dit moment het grootste deel van de Westelijke Sahara.

We zijn wat afgedwaald… Tot slot toch nog maar even terug naar The Square Mile! Als u interesse heeft in een van de opleidingen van dit gerenommeerde taleninstituut adviseren we u een afspraak te maken. Tijdens een kennismakingsgesprek met een van de trainingsmanagers kunt u al uw vragen stellen. Belt u met 071 – 532 33 56 of mailt u naar info@thesquaremile.nl. Een succesvolle taaltraining gewenst!

https://www.thesquaremile.nl