Studiozoe
Image default
Winkelen

Hoe houd je een baard schoon?

Een baard is een prachtig accessoire, maar hij vraagt wel om wat aandacht. Als je hem goed verzorgt, blijft hij er mooi uitzien en voel je je ook nog eens veel beter in je vel. In dit artikel lees je alles over hoe je een baard verzorgt, van wassen tot trimmen. We geven ook wat tips over de producten die je daarvoor nodig hebt. Ga direct naar Barbaric voor de juiste producten!

Hoe verzorg je een baard?

Baard verzorging begint met het wassen ervan. Gebruik hier altijd een speciale baardshampoo voor, want je huid en je haar zijn hierdoor veel minder geïrriteerd en droog. Deze shampoo’s kun je gemakkelijk in de winkel of online vinden. Een goede conditioner is ook aan te raden, want dit maakt je baard weer zacht en voorkomt dat hij gaat klitten.

Trimmen is ook belangrijk als je een mooie volle baard wilt. Je kunt dit het beste zelf doen met een fijne tondeuse, maar je kunt ook naar de kapper gaan. Let wel op dat je niet te veel offcuts maakt, want dan kan je baard er onregelmatig of dun uit gaan zien.

Als je een baard hebt, is het ook belangrijk om hem regelmatig te borstelen. Gebruik hierbij altijd een speciale baardborstel of -kam en borstel voorzichtig, zodat je huid niet geïrriteerd raakt. Borstel je baard ook altijd in dezelfde richting, zodat hij mooi glad blijft liggen.

Als je alle bovenstaande tips opvolgt, heb je een mooie volle en gezonde baard die er top uitziet! Vergeet niet om af en toe wat lekkers in te smeren, zoals een baardolie of -balsem. Dit verzorgt je baard én maakt hem lekker zacht. Succes met het onderhoud van je baard!

Voor goede producten voor je baard kun je terecht op de webshop van Barbaric.nl, daar vindt je alles wat je nodig hebt voor een gezonde en schone baard!