Studiozoe
Image default
Computers / Internet / Searching

Het behandelen van oude schoenen

Schoenen die regelmatig gepoetst worden kunnen nog steeds dof worden. Dankzij een professionele diepgaande reiniging kan je je schoenen nog steeds laten opfrissen. Ook als er vlekken aanwezig zijn op je schoenen, kunnen deze door middel van een professionele kleuring of schoenverf verholpen worden.

Je kunt je schoenen ook preventief laten behandelen. Dit houdt in dat je nieuwe of net gereinigde schoenen een behandeling ondergaan die de schoenen waterproof maakt. Dit houdt in dat je schoenen vuil- en waterafstotend zijn voor enkele maanden. Indien je deze behandeling om de paar maanden blijft herhalen, zul je een optimaal effect krijgen.

Het verven van leren schoenen is een wat lastiger proces, maar je kunt dit nog steeds zelf doen. Als je leren schoenen er niet meer zo mooi uitzien kun je met behulp van speciale leerverf je schoenen verven om ze nieuw leven in te blazen. Voor leren schoenen is het erg belangrijk dat je de schoenen van tevoren goed reinigt en laat drogen. Gebruik ook geen te dikke laag van de leerverf, want dit kan luchtbelletjes veroorzaken. Bij leren schoenen verven is het dan ook belangrijk dat je met dunne laagjes te werk gaat. Het is beter om meerdere dunne laagjes aan te brengen dan één dikke laag. Je kunt er voor kiezen om je schoenen te verven met een spuitbus, maar dit is wat moeilijker aan te brengen doordat je met laagjes moet werken. Indring verf heeft de beste hechting, maar deze verfsoort is niet in veel kleuren verkrijgbaar. Deze soort verf heeft een lange levensduur, omdat de verf in dit geval niet af kan breken. Wanneer je bijvoorbeeld je witte schoenen zat bent, kan je je leren schoen zwart verven. Het is bij leerverf belangrijk dat je van licht naar donker werkt, zodat de kleur goed pakt. Wanneer het kleurverschil te groot is tussen je schoenen en de leerverf, kan het voorkomen dat de verf niet goed pakt en je dus de kleur van je schoen door de verf heen zal zien.

https://www.leerverfshop.nl/