Tot 1983 werden de Nissan auto’s verkocht onder de naam Datsun

Nissan is al meer 50 jaar vertegenwoordigd in Nederland. Tot 1983 werden de Nissan auto’s verkocht onder de naam Datsun. Samen met partner Renault is Nissan uitgegroeid tot een van de grootste autobouwers ter wereld.

Geschiedenis

Masujiro Hashimoto richt op 1 juli 1911 de Kaishinsha Motor Car Works op. Het is de eerste autobouwer in Japan. Het bedrijf start in 1914 met de DAT, een acroniem opgebouwd uit de beginletters van de familienamen van de bedrijfsinvesteerders: (Kenjiro) Den, (Rokuro) Aoyama en (Meitaro) Takeuchi.

In de twintiger jaren produceerde het bedrijf voornamelijk vrachtauto’s onder het merk DAT en personenauto’s onder de merknaam Datson, dat later veranderd werd in Datsun.

In 1928 richt Yoshisuke Aikawa vervolgens de holding Nihon Sangyo op. De naam Nissan ontstaat hieruit. Het omvat de eerste lettergrepen van de aparte delen, ‘Ni’ en ‘San’. Nissan nam DAT over.

In 1934 werd de fabriek in Yokohama geopend die als eerste Nissan fabriek was ingericht voor massaproductie. In 1959 werd de eerste fabriek van Nissan buiten Japan gebouwd in Taiwan. Hierna volgde Mexico (1966), de Verenigde Staten, Spanje (1983) de UK (1986 ) en China (1995).

Sinds 1981 start Nissan om zijn personenauto’s wereldwijd onder de merknaam Nissan op de markt te brengen. De naam Datsun is nog een tijd gebruikt binnen exportmarkten, maar wordt steeds meer vervangen door Nissan.

Populaire modellen van nu

De combinatie van stijl, verfijnde techniek en Japanse kwaliteit voor een alleszins redelijk maandbedrag maakt Nissan Private Lease aantrekkelijk.

Met private lease betaal je een vast bedrag per maand voor je nieuwe Nissan. Voor een all-in leasetarief is alles geregeld: onderhoud, banden, verzekering, wegenbelasting, afschrijving, reparaties en rente. Bij pech en ongevallen krijg je altijd ondersteuning.

Micra

De eerste Nissan Micra werd in oktober 1983 op de Europese markt geïntroduceerd. Dit compacte model van Nissan was bedoeld als concurrent voor de Toyota Starlet. De Micra was de vervanger voor de Nissan Cherry in het segment van supermini-auto’s. De Cherry was bij groter geworden en er was behoefte aan een kleiner model.

De Micra was heel zuinig door zijn laag gewicht van slechts 630 kg. Hij werd gelanceerd tijdens de uitfasering van de naam Datsun. Het jaar 1983 was sowieso een legendarisch jaar voor de compacte autos. Zowel de Fiat Uno, Peugeot 205 als de Opel Corsa werden geïntroduceerd.

Inmiddels is de Micra bezig aan de vijfde generatie. Het is een waar stijlicoon die is voorzien van de nieuwste technische mogelijkheden.

In Nederland is de Micra het Nissan-model waarvan de meeste exemplaren verkocht zijn. Op de tweede plaatst staat de Sunny.

De nieuwste Micra is flink gegroeid en allang geen goedkoop stadsautootje meer. Via Nissan Micra Private Lease is het nog wel mogelijk om voor een aantrekkelijk vast maanbedrag in een nieuwe Micra te rijden. 

Juke

Nissan presenteerde de Juke in 2009 onder de naam ‘Qazana’. In 2010 kwam hij voor het eerst onder de naam Juke op de markt. De Juke is een opvallende auto. Deze ‘stadse crossover’ is compacter en is veel minder kolossaal dan veel andere vergelijkbare SUV/ Crossovers.

Een belangrijke reden voor zijn populariteit is het onderscheidende design. De beperkte lengte, het hoge dak en de kenmerkende grote wielen maken de Juke opvallend. Alle modellen van de Juke zijn uitgerust met voorwielaandrijving.

In Nederland houden we van het stoere design en de hogere zit van Crossovers. Nissan Juke Private Lease is een voordelige manier om in een splinternieuwe Crossover te rijden. 

Qashqai

Met de introductie van de Qashqai presenteerde Nissan in 2007 een van de eerste SUV’s/ Crossovers. Het was een echte trendzetter. De kruising tussen een stoere SUV en een compacte hatchback was meteen succesvol.

De stoere en comfortabele Qashqai is een ideale gezinsauto. De Qashqai is een bijzonder betrouwbare auto gebleken. Versies met vierwielaandrijving worden niet veel verkocht.

In 2022 komt er weer een vernieuwde Qashqai waar door veel mensen naar wordt uitgekeken. Met Nissan Qashqai Private Lease rijd je een ruime gezinsauto voor een scherpe prijs.

 

Auto chip tuning en hoe het je van geld kan besparen?

Als u de prestaties van uw auto wilt verbeteren, is het zeer essentieel om de auto-chip af te stemmen, anders beïnvloedt het de hele uitvoering van de auto. Over het algemeen zijn er verschillende afstemkits beschikbaar in de markt. Maar het moet in gedachten worden gehouden dat ze niet op een geweldige manier werken als ze niet goed zijn gemonteerd. Dus, als u de snelheid van uw auto wilt verbeteren, is het alleen belangrijk om de auto-chiptuning-professionals voor deze taak in te huren.

 

In feite moeten veel mensen een grote hoeveelheid geld betalen om de juiste snelheid van hun auto’s toe te brengen. Als u op zoek bent naar dergelijke services, dan moet u gebruik maken van de faciliteit van auto-chip Tune Up. Dit is een uitstekende manier om snelheid en verbetering aan uw auto toe te voegen.

Maar het wordt echt moeilijk om de juiste professionals voor dit doel te vinden, omdat de meesten van hen oplichterij zijn.

 

Voordat u de professionals voor de taak selecteert, moet u ervoor zorgen dat u de juiste kiest die het werk perfect kan doen. Het is altijd goed om advies te geven van vrienden of andere professionals over deze kwestie, zodat je een idee kunt krijgen van deze baan. Ook kunt u hulp van internet nemen, zodat u weet over deze baan. Er zijn tal van websites die u wat informatie kunnen geven over de automotorafstemming en dit is de beste manier om over de taak te gaan.

 

Tegenwoordig worden auto-motor-tuners gebruikt door mensen die de snelheid aan hun auto willen toevoegen. Deze tuners zijn ook bekend als de auto-mechanica die zijn uitgerust met de kennis van het oplossen van functies voor het oplossen van verschillende componenten van de automotor. Ze zijn in staat om te vertellen of een bepaald deel niet goed werkt of kapot is. Bovendien kunnen ze u vertellen of het probleem klein of groot is. Dit is een heel belangrijk ding dat nodig is voor al diegenen die een hoge presterende auto willen hebben met een langzame loopgraaf.

 

Bovendien, als u op zoek bent naar de beste auto-tuner, moet u ervoor zorgen dat hij de juiste kwalificaties heeft. Hiervoor kunt u een vriend raadplegen die al een automotor heeft of een professionele mening kan maken. U kunt ook op het net zoeken en u kunt alle informatie verzamelen over de autotuningstechnici.

Zodra u deze informatie in uw hand hebt, kunt u eenvoudig degene selecteren die het best gekwalificeerd is voor de taak.

 

Nu zullen we bespreken over het belang van het handhaven van de prestaties van een automotor. Je moet je auto-motor altijd vrij houden van roesten omdat het je kostbare auto en zelfs de hele auto serieus kan beschadigen. U kunt een technicus raadplegen voordat u een nieuwe automotor voor uw auto koopt. Als u de hoge prestaties van uw auto wilt behouden, kunt u voor het doel een professional raadplegen. Door dit te doen, kunt u veel geld besparen omdat de automotorafstemming ook door hen in een goedkoper tarief kan worden gedaan.

Klik hier voor meer informatie Chipperformance.nl

Laat uw autosleutel reparatie uitvoeren door professionals

Is uw autosleutel kapot en wilt u de reparatie ervan door experts laten uitvoeren? Loop dan eens binnen bij GVB Autoparts & Security in Den Haag. De vriendelijke en deskundige medewerkers van de winkel voorzien u van gedegen advies en zorgen ervoor dat de reparatie van uw autosleutel op een correcte manier wordt uitgevoerd. En dit alles tegen een zeer voordelig tarief!

Diverse mogelijke problemen aan uw autosleutel

Natuurlijk is het zeer vervelend als u autosleutel niet naar behoren werkt. Een defect aan uw autosleutel kan zich namelijk uiten in diverse, vervelende problemen. In de onderstaande opsomming leest u er een aantal:

  • U kunt uw auto niet starten met de autosleutel, maar de reservesleutel werkt wel;
  • U kunt uw auto niet openen of sluiten met de drukknop op de afstandsbediening;
  • U kunt uw autodeuren niet openen of sluiten met de sleutel.

Het feit dat uw auto kapot is, kan verschillende oorzaken hebben. Misschien is de spoel kapot of heeft de afstandsbediening waterschade opgelopen, waardoor deze slecht of zelfs helemaal niet meer functioneert.

Bespaar kosten en laat uw sleutel repareren

Niemand wil problemen met zijn autosleutel, daarom wenst u uiteraard dat de reparatie zo snel mogelijk wordt uitgevoerd. Kom gerust eens langs bij GVB Autoparts & Security in Den Haag, zij voeren namelijk reparaties uit aan autosleutels van veel verschillende merken. Het laten repareren van de sleutel scheelt u ook nog eens kosten; in de meeste gevallen is dit immers veel goedkoper dan het laten bijmaken van een extra autosleutel!

Loop eens de winkel binnen

Ondervindt u schade of een defect aan uw autosleutel en wilt u de reparatie ervan laten uitvoeren door specialisten? Verstandig! Kom daarom langs bij de specialisten en laat uw sleutel op deskundige wijze repareren. Indien u vragen heeft, bereikt u de vriendelijke en behulpzame medewerkers middels de contactgegevens die u op de website vindt.

https://gvbautoparts.nl/